Traditionstyngd och annorlunda student 2012 i Eslöv

7 06 2012

Jag måste inleda med att önska alla de nybakade ett stort grattis! 🙂

Bergaskolan slog till och tidigarelade studenfirandet med en timma vilket nog skakade om många eslövsbor.

I Trollsjön var det mycket glest i raderna av blänkande jänkebilarna. Bara en dryg handfull fanns på plats. Likaså hade alla de fina europeiska bilarna reducerats drastiskt i antal. Inga andra kul fordon syntes heller till och det var osedvanligt lite folk vid Trollsjön. När så de nybakade studenterna drog förbi så nästan sprang de fram. Detta i kombination med en krympande skara till antalet gjorde att proceduren blev kort.

Det som tydligt märktes var att vi nu tagit efter storstadstraditionerna. Studenterna var fler på lastbilsflaken, och lastbilarna var om inte fler, så i alla fall oförändrat många. Något som är för mig obegripligt är varför man använder flak med över 1.5 meter höga kanter, 2 meter upp i luften. Här försöker studenterna sticka näsan över sidorna så att de åtminstone syns o hörs lite, för det är väl synas man vill?

En annan ny tradition som jag aldrig sett tidigare var det 10-tal ballong och björkprydda bilar som fick lämna området utan någon student. Vad hände? Till och med jänkebilar som någon fått betala dyrt för. Har kanske inte studenterna och föräldrar längre samma syn på hur man vill färdas hem? Jag misstänker att studenterna nu istället stod på något av flaken och skrålade, och jag förstår dem!

En annan trist ny företeelse var att plötsligt fanns det många ”vanliga” bilar i vändzonen och på gatan i Trollsjön som inte alls skulle hämta. Det var publik o anhöriga som tyckte att det var praktiskt att köra ner mitt i smeten och ställa till allmänt kaos. Här borde man ha trafikvakter.

Oavsett alla nyheter. Nu har vi ytterligare några hundra nybakade studenter. De flesta förhoppningsvis med betyg som ger dem möjlighet att plugga vidare eller få ett jobb.

För övrigt, och igen – ändra traditionen så att Eslövs studenter går ut en fredag. Då kan föräldrarnas slit belönas och gästerna stanna kvar lite längre!

SkD

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: