Skånetrafikens negativa spiral

7 06 2012

Skånetrafiken inledde med att dra in på tågstoppen i Eslöv och Höör och prioritera några minuters kortare restid för de som ska åka emellan Malmö och Kristianstad.

De drar in busslinjer på landet och försöker tvinga kommunerna att ta över betalningsansvaret. Skånetrafiken har tydligen missat att kollektivtrafikansvaret överförts på Skånetrafiken tillsammans med skattepengar långt tidigare.

Skånetrafiken har genom avtal och en gemensam överenskommelse startat en 3e stadsbusslinje i Eslöv som kommunen betalar själva. Nu drar de trots detta in lördagsturerna om kommunen inte betalar ännu mer.

I besparingsivern tvingar man Veolia att dra ner på personalen på tågen och friställer hundratals anställda. De som blir kvar tvingas till ensamarbete i en ibland hotfull miljö, men med som Skånetrafiken själva säger, bibehållen kvalitet. För vem kan man undra? Inte för resenärerna och absolut inte för personalen i alla fall.

Avseende de bussindragningarna på landsbygdstrafiken och i staden som nu sker så meddelar Emma Eriksson på Skånetrafiken lite fränt ”De har fått en förfrågan om tillköp och tackat nej”.  Hur var det nu med huvudansvaret för hela Skånes kollektivtrafik?

Var blev den tidigare positiva spiralen av där man pratade om ett rundare Skåne, en levande landsbygd och det positiva miljötänket? Ser vi en koppling till ett borgligt vanstyre i Regionen som nu också slår hårt på Skånetrafiken!

SkD SkD SkD SkD


Åtgärder

Information

2 responses

8 06 2012
Peter

Som jag sagt innan är det väldigt viktigt att fundera på vilka målgrupper som drabbas mest av indragna bussturer som här. Är det unga som kanske ska till sina fritidsaktivteter och sådana som inte har tillgång till bil men kanske helgarbetar eller äldre som åker och handlar? Är det sådana grupper som speciellt drabbas är det extra anmärkningsvärt kan man tycka. Då kör man allt lite åt fel håll. Viss jämlikhet och solidaritet är att föredra i detta och högrafiksträckorna kanske är berättigade till en någon tätare turlista men Mellanskånes landsort ska inte stå utan komunikationer heller. Tyvärr tror jag nog lite på din slutkläm om borgerligt vanstyre. Något att tänka på för S i Eslöv efter nästa val också tycker jag! Min röst på er i senaste val känns lite förlorad även om ni säkert jobbar så gott det går med M från er sida. Men helt enkelt för er i S kan det omöjligt vara att bedriva den politik ni önskat. Blir valresultatet väldigt likt efter nästa val hoppas jag ni är beredda att våga vänta ut en bättre lösning än den ni gjorde efter senaste val.

8 06 2012
Håkan Larsson

Fel kommunikation driven av fel spekulativ entreprenör med fel personal på fel tid till fel plats till fel pris ger förhoppningsvis ingen kommunikation alls. Eller hur var det nu?
%d bloggare gillar detta: