Tåget kommer…äntligen

15 05 2012

Från tidtabellsskiftet i december 2014 kommer vi att ha Pågatågstrafik på Marieholmsbanan mellan Lund och Helsingborg varje timma!

Idag informerades på Kommunstyrelsens arbetsutskott att man på tjänstemannanivå haft en träff med Trafikverket. Utfallet var synnerligen positivt! Tåget kommer!

Redan sommaren 2013 kommer det att vara utökad godstrafik på banan och därefter kommer man att under 30 veckor stänga av trafiken för rälsbyte, nya sliper och ny kontaktledning. Trafikverket har här lagt in 138 miljoner i en reinvesteringsbudget.

Samtidigt kommer Eslöv att bygga tunnel under Smålandsvägen och Norregatan samt perrong i Marieholm. En investering på dryga 40 miljoner, men väl använda pengar. Effekten blir också ett Marieholm som på nytt blomstrar.

När systemet upp emot Malmö är klart kommer trafiken troligen att utökas till halvtimmastrafik i sin fulla längd mellan Malmö och Helsingborg 2019. Visst känns det som ett härligt besked!

Om nu inte Skånetrafiken strular till det med tidtabeller får vi åter en bra trafik från Eslöv emot Malmö. Men fortfarande tycker jag att också alla Öresundståg ska stanna i järnvägsknuten Eslöv!

SKD


Åtgärder

Information

3 responses

21 05 2012
Håkan Larsson

Det gäller också för oss att hänga på när det gäller att bevara och utveckla komunikationerna med andra ställen i Mellanskåne. Hörby har av någon anledning haft det svårt…

21 05 2012
rolf svensson

Hoppas att detta också blir av! I verkligheten. Känns hoppfullt.

15 05 2012
Håkan Larsson

Mycket goda nyheter. Jag instämmer i kommentaren om Pågatågen.
%d bloggare gillar detta: