Kvalitets och mångfaldsinspiration

13 04 2012

Idag är det uppstart för 2012 års kvalitetspris inom Vård och Omsorg på Medborgarhuset i Eslöv. 500 medarbetare har under en för- eller eftermiddag fått en inspirationsföreläsning av Eva Klevås om vad mångfald egentligen står för och hur det kan tolkas och definieras.

Det gavs också en massa intressanta tankar om olikheter, fördomar, obekväma situationer, möjligheter att tänka om och tänka annorlunda. Helt enkelt tänka lite extra och reflektera.

Eva bjöd oss också på en aktuell video. Kolla när Charlotte & Jonathan bli dömda på förhand i Britain’s Got Talent 2012.

Jag fick möjligheten att berätta om de prioriterad mångfaldsmålen vi har. Att sätta upp mångfald som prioriterat mål gjordes för att vi är övertygade om att när olikheter bejakas, då lyfter man också fram människor på egna meriter och kvalitéer. Är man positiva till mångfald ger det förutsättning för alla att ha inflytande och möjlighet att utvecklas, både på sin arbetsplats och som individer. Då skapas en naturlig arbetsglädje och stolthet för jobbet.

Vid alla de besök jag hunnit göra ute i verksamheten lyfts ofta fram just bejakande av olikheter, främst hos brukarna. Jag har sett att detta inte är bara tomma ord. Varje gång jag lämnar ett studiebesök är jag väldigt stolt över hur man jobbar mångfald redan.

Nu är det tävlingsdags. I september hoppas jag att det finns massor med tävlingsbidrag att välja emellan, stora som små. För alla bidrag är med och utvecklar vår verksamhet!


Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: