Först Sirius Ambulans och nu Taxibil Syd

22 03 2012

På nytt ser vi vad avreglering och privatisering innebär när det börjar kärva. Då står huvudmannen där och får ta det akuta ansvaret. I detta fallet är jag glad att inte kommunen är huvudman, utan Skånetrafiken, som har helt andra resurser att reda upp röran.

För någon vecka sedan gick Sirius Humanum AB och dess ambulansrörelse omkull o skapade kaos i ambulansverksamheten. Nu är det Taxibil Syd i Ystad AB som är i penningknipa och inte kan köpa bränsle och betala löner. Under fredagen blev penningknipan ett faktum och vid lunchtid begärde man sig i konkurs.

På fredagen fattades det 25-30 fordon i Skåne. Taxibil Syd har gett Skånetrafiken tillstånd att försöka reda upp det hela och jaga bilar eftersom de själva inte reder av situationen.

SKD    SKD   SKD


Åtgärder

Information

Ett svar

22 03 2012
Håkan Larsson

Samhällsviktiga verksamheter ska drivas och kontrolleras av samhället; inte spekuleras iväg till förmån för särintressen. När det gäller parallella system, som t.ex. många friskolor, kan de ofta vara ett bra komplement till det allmänna skolsystemet. Man kan inte, och bör inte, lagstifta mot dem; däremot kan man se till att eventuella vinster används för att stödja och vidareutveckla verksamheten och inte försvinner ner i enskildas fickor.
%d bloggare gillar detta: