Nedslag i verksamheten – daglig verksamhet

18 04 2011

En heldag i Daglig verksamhet kan vara både munter, spännande och inspirerande. Idag var en sådan dag. Jag besökte Norregatan där man fixar det mesta. Här finns de som sköter om de dagliga inköpen till verksamheterna runt om. Man gör paketerings och monteringsjobb till företag. När jag var där paketerade man ballonger och fyllde naturolja i små försäljningsflaskor. Man gör kopierings och datorjobb till både skola och vård o omsorg med flera i hela kommunen. Här finns bak o kakverksamheten som förser andra med goda bullar o kakor samt har ett litet café varje tisdagseftermiddag på Medborgarhuset. Man gör här också eget papper, man tillverkar cementfigurer och kan göra halsband som säljs i deras egen butik på Storgatan.

Under dagen fick jag också vara med på Realesparty för en ny skiva som kulturgruppen släppt. Lunchen gick de flesta av oss iväg och åt på Salliusgymnasiet. Här var idag skollov för ungarna, men vi som var där åt ett gott, tidigt påskbord tillsammans. Här dök flera av de grupper upp, som jag tidigare under dagen sett på Kulturskolan vid CD-släppet. Innan dagens slut var jag med bort o tittade på butiken där sakerna säljs.

På nytt kan jag bara fortsätta konstatera att vi i Eslöv har fantastiska verksamheter inom Vård o Omsorg och en härlig och positiv personal. Jag ser fram emot att fortsätta mina studiebesök ute i verksamheterna.

Realseparty för nya CD-skivan på Kulturskolan


Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: