Nedslag i verksamheten – Bergagården

29 03 2011

Ännu ett besök inom äldrevården. Idag var det Bergagårdens äldreboende som ”drabbades”.  På nytt var jag med och väckte de boende. På nytt upplevde jag samma värme och omtanke om de äldre. Efter några väckningar med toalettbestyr och dusch fick jag möjlighet att delta i frukosten, prata med några av de boende och såg till så att de fick sin macka och gröt som var mycket uppskattad.

Höjdpunkten på besöken är förutom förståelsen för själva verksamheten också möjligheten att få prata med de som jobbar ute i verksamheten. Här finns alltid en massa nytt att lära eller diskutera.

Jag fick också tillfälle att sätta mig för att diskutera med Irene Somers. Hon slutar nu efter många år av fantastiskt chefskap inom kommunen, varav de senaste åren på Berga. Nya chefen Emma ärver ett fantastiskt boende som hon nu kan fortsätta forma och utveckla efter egna tankar.

Något vi alla var överens om var att; Nu är det dags att göra verkstad av allt prat om att laga mat ute på boendena igen. Just matlukten är något som saknas när man kommer in på ett äldreboende. Den härliga lukten av nylagat som både förhöjer boendekänslan och också matlusten. Detta måste vara ett av de kommande stora projekten att ta ett rejält tag i. Lösningen tror jag inte är LOV eller någon komplicerad upphandling.

Tack för besöket!


Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: