Nedslag i verksamheten – Karidal

24 01 2011

Idag var jag på mitt första besök i Vård- och omsorgsverksamheten. Jag hade blivit inbjuden av porslinsmålargruppen på Karidal. Innan träffen passade jag på att vara med på personalens måndagssamling och fick en bra information om Karidal som engagerar många äldre och en trevlig allmändiskussion.

Sen fick jag träffa de som bjudit in mig. Ett glatt gäng, mestadels kvinnor och några karlar. Bullar och pålägg var inköpt, och med min vanliga otur var det nyttobullar som jag ju inte tål tyvärr. Så det fick bli en slät kopp kaffe. 10 kronor ville de som bjöd in ha, och det fick de såklart  😉

En lång och spännande diskussion följde med många synpunkter och en hel del politiska funderingar om allt från fria bussresor, priset på mat, värdet av att som pensionär ha tillgång till gemenskapen som Karidal erbjuder och en diskussion om främlingsfientlighet, rättigheter och skyldigheter.

Därefter följde en träff med en fikagrupp av anhöriga från anhörigstödet och sen en glad träff med ”skratt”-gruppen och ännu mer diskussion.

Det vi alla var överens om var det stora värdet Karidal har som social samlingspunkt för väldigt många, och att verksamheten gärna får utvecklas än mer. Tack för besöket!

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: