Det räcker inte Skånetrafiken

8 12 2010

Skånetrafikens politiker har nu lagt sig i frågan om tågstopp eller ej i Eslöv och Höör, läser jag i Skånskan. De vill att tjänstemännen inför nästa trafikomläggning om ett år, ska se över de stopp som blir kvar här, så de sprids ut bättre över timman.

Men frågan ÄR större än så. Det handlar om hur man ser på alla sina resenärer åkandes till/från Eslöv och Höör. Är de lika viktiga som långpendlarna mellan Blekinge och Malmö? Ska de som åker med Öresundstågen från Karlskrona och nedåt också kunna pendla till Eslöv och Höör på rimliga förutsättningar?

Med omläggningen försvårar Skånetrafiken också i samma beslut idag pendlings och resandemöjligheterna mellan Danmark och Eslöv/Höör.

Skånetrafikens politiker ska inte acceptera att nedgradera de två huvudorterna Höör och Eslöv med 45.000 boende till B-lägen utmed stambanan. Givetvis ska alla Skånetrafikens tåg stanna på dessa orter, varje gång!

SKD

Åtgärder

Information

Ett svar

12 12 2010
Johan

När jag steg på 6.49 tåget från Eslöv på söndagsmorgonen satt det tre stycken på tåget. Någon eller alla kan ha gått på i Höör.
Jag undrar verkligen hur de har mätt resenärer & hur/om de har använt det som beslutsunderlag!
%d bloggare gillar detta: