Även bussen spårar ur

25 11 2010

Liksom de indragna stoppen för Öresundstågen i Eslöv och Höör gör Skånetrafiken ännu en förändring som drabbar Mellanskåne. Buss 436 Eslöv och Löberöd som tidigare gått vidare till Östraby vid de tider underlag funnits dras in.

Det är en morgontur 6.57 med retur från Eslöv 14.25 och 16.25. I tidtabellen anges specifikt att den går endast skoldagar. Detta ger en glasklar signal att det finns, och givetvis framöver kommer att finnas ett resandeunderlag bestående av tonåringar som tar sig till och från skolan med just dessa få turer. Men också en viss pendlingsmöjlighet öppnas.

Nu plötsligt, utan egentlig förvarning drar Skånetrafiken in turerna av kostnadsskäl! För inte verkar det beror på att bussen haft ett dåligt resandeunderlag. Ännu ett uselt beslut av Skånetrafiken, och ännu en gång helt utan dialog med Eslöv kommun. Man informerade efter beslutet, inte mer. Bedrövligt, tycker jag. Och väldigt synd om de boende, framför allt ungdomarna som nu får en i stort sett hopplös skolväg.

Ett rundare Skåne verkar inte vara att se till att många i Mellanskåne får rimliga resvägar. Ett rundare Skåne fortsätter prioritera långväga resande till Lund, Malmö och Hässleholm på bekostnad av en god service åt alla.

Man kan göra liknelsen av en rund boll där man trär trådar igenom och drar för att ytterkanterna ska komma närmare varandra. Då kommer de ytor där tråden är fäst närmare men inuti bollen är det samma avstånd och inga förändringar, bara trängre. Drar man sedan för hårt i trådarna så spricker till slut bollen.

SKD SKD


Åtgärder

Information

Ett svar

26 11 2010
vehab

Hej det var rätt agerande, det finns ingen anledning att försämra kollektiv trafiken Bra argumenterat 😀
%d bloggare gillar detta: