”Handla i Eslöv” fick bygglov

19 08 2010

Bolaget Handla i Eslöv AB fick på nämndssammanträdet bygglov för sitt nya Handelscentrum (För mera info, se här).  Bolaget berättade att de nu har projektet ute för upphandling och en byggstart är nära förestående. Under hösten 2011 kommer du förhoppningsvis att kunna göra delar av dina inköp i den nyöppnade första butiken som kommer att vara en större livsmedels och dagligvaruaffär med en säljyta på 5000 m2. Att detta är ett bra beslut för Eslöv är jag helt övertygad om.

Eslöv har redan idag en väl fungerande och trevlig centrumshopping, men det är svårt för fler och nya butiker att öppna. Det  finns kedjor som skulle vilja etablera sig här, men det finns inga lokaler stora nog. Samtidigt har vi få platser centralt att bygga nytt på. Där det är möjligt dröjer det ännu många år innan något kan stå färdigt. De som äger tomterna är också sega med att sätta spaden i marken o komma igång och dessutom finns en feghet med att våga bygga butiker i markplan.

Många av dagens handlare och restaurangägare är redan engagerade och jobbar hårt för att eslövsborna ska shoppa hemma. Men för att få behålla en ännu större del av det stora utflödet av shopping som idag finns i Eslöv behöver handlarna bli ännu mer taggade.

Kommunen har de senaste åren gjort stora investeringar i bland annat Köpmansgatan, Torgets östra sida, Stationsgränd samt utanför stationen och får vi fortsatt förtroende efter valet är vi beredda att fortsätta investeringarna i och omkring centrum. Fastighetsägarna måste också fortsätta ta sitt ansvar. Det handlar om att hålla husen i bra skick och välvårdade, men också arbeta aktivt med rätt butiker på rätt plats när lokalerna omsätts.

Flera handlare spottar redan i nävarna och har redan bland annat aviserat en utökad service med gemensamma öppettider fram till klockan 15 på lördagar. De jobbar också med gemensamma happenings och annat spännande. Nu ska vi eslövsbor också visa att vi faktiskt gillar vårt centrum och handla både här och så småningom i det nya handelscentret.

SKD

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: