Bygglov för nya köpstaden

8 08 2010

Nu börjar långa sköna sommaren att närma sig final Då är det också dags för höstens första nämndsmöte. På dagordningen står bl.a. bygglov för ett omtalat, spännande och för Eslöv välbehövligt projekt – Eslövs Handelsplats – uppe vid flygplatsen. Tidigare har området benämnts Flygstaden.

Om nämnden lämnar bygglov är det aviserat en byggstart tidig höst och en öppning/invigning av första delen i oktober 2011.

Handelsplatsens första hyresgäst ska bli en mat och dagligvaruaffär om minst 5000m2, därefter ska det också vara möjligt att inviga andra etappen med fikaställen, restaurang och några mindre butiker. Senare öppnas lite större volymbutiker. Exempel på typ av större butiker kan vara Clas Ohlson, Media markt, Elgiganten, Gina tricot, Kappahl och Stadium enligt exploatören. Men viktigt att påpeka är att inga kontrakt ännu är tecknade och nämnde butiker bara är exempel. Men visst, personligen tror jag att dessa typer av etableringar verkligen behövs för att lyfta Eslöv och behålla köpkraften kvar i staden. Då kommer alla, även de flesta av våra befintliga butiker inne i centrum av gynnas.

Så här har Farstorp Invest presenterat bygget i en perspektivbild.

Eslövs Handelsplats - sedd från Statoilrondellen och utemot flygfältet

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: