Norrevång är borta

13 06 2010

Nyss hemkommen från semesterresa i Italien besökte jag under söndagen resterna av Norrevång. Min gamla idrottshall där jag själv och så många andra har massor av minnen ifrån. Fullsatta slutspel för Eslövs IK, dotterns matcher i klubben under så många år, mina egna minnen från skoltiden, uppväxten när man så ofta sprang runt här när det var aktiviteter, lussevakor, turneringar, bowling med vänner och allt annat som glatt så många här.

Taket har rasat in över hallen och det nu något år gamla teknik och ventilationsutrymmet är också förstört. Klicka på fotot för större bild.

Det är en sorglig syn att se ruinerna som står kvar. Ännu vallfärdar folk dit för att tysta gå runt med förfärad och ledsen min, eller samtala om illdåden. För det är väl det det är? Kan man gissa på ungdomar som inte själva begripit vad de ställer till med förrän det är för sent? Även om jag själv innerst inne hoppas på att det var det pågående byggarbetet som ställt till det. För det är ju så svårt att tro att någon kan vara så egoistisk, dum och mörk i tanken att de kan ställa till det så här med uppsåt.

Foto taget från fotbollsplanen på baksidan. Total förödelse.

Foto taget från fotbollsplanen på baksidan. Total förödelse.

Jag lider också med främst brottarna som jag förstår har haft mycket historia, foto och utmärkelser samlade i sina lokaler här. Men också alla andra föreningar som får det jobbigt nu. Inte minst Eslövs IK som står helt utan hemmahall inför kommande säsong. Att tvingas hitta ett alternativ utanför kommunen är ju inget kul och tilltalande.

Foto taget från parkeringen. Omklädningsrummen är förstörda och längre bort seyns att även hallen är helt borta.

Foto taget från parkeringen. Omklädningsrummen är förstörda och längre bort syns att även hallen är helt borta.

Mitt i all bedrövelse måste man ju också titta framåt. Branden har skett, och det kan aldrig bli ogjort. Nu måste vi i kommunen ta tag i frågan och på alla sätt få fram ett bra, och framtidssäkert alternativ. Att bygga upp något på nytt är ju bara ett måste. Norrevång är kommunens största grundskola, och här finns historia och här finns yta.

Byggställningarna som använts för att bygga om taket ger en kuslig inramning på förödelsen.

Byggställningarna som använts för att bygga om taket ger en kuslig inramning på förödelsen.

Jag vill att man snarast ska sätta igång ett förutsättningslöst arbeta och se över alla de ytor som finns inom Norrevångsområdet. För stunden ska inte fotbollsytorna vara heliga. Det finns nu möjligheter att  bygga upp en riktigt bra hall med bra förutsättningar för publik, och också för på sikt dubbla hallar.  Allt behöver inte göras direkt. Det finns en akut del som måste lösas så fort som möjligt, men man ska också redan nu se en helhetslösning för att om några år kunna fortsätta bygga ut.

Sen måste vi också inse att ett sådant här projekt tar tid. Att rita, projektera, upphandla och bygga tar garanterat inte mindre än ett år från nu om det ska bli bra och genomtänkt. Tills dess ska vi se till att göra allt för att hitta de som gjort oss så ont. Och så ska vi ta nya tag!

Detta bildspel kräver JavaScript.

SKD SKD SKD SKD SDS SDS SDS SDS

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: