Eslövs nya äventyrsbad är på väg

6 05 2010

Ett stort steg på vägen fram emot ett utvecklat Karlsrobad med en ny äventyrsdel har tagits.

Efter drygt 4 års utredande och diskussioner med olika intressenter beslutade igår EIFAB, som är fastighetsägare, att låta NE Perssons Byggnads AB utveckla och bygga Eslövs nya äventyrsbad. Kostnaden hamnar inom den totala ramen om tidigare beslutade 85 miljonerna och är kommunens hittills största enskilda investering. Den nu upphandlade tillbyggnaden kostar ca 60 miljoner.

För eslövsborna kommer det nya badet, som är beräknat att öppnas november 2011, att bli en viktig upplevelseanläggning för både gammal som ung. En badanläggning med folkhälsoprofil för motion och nöje för hela familjen.

Anläggningen får en kraftfull vattenrening som ger möjlighet till sommarbad ute, motionsbad inne och äventyrsbad, allt på samma gång. På vintern får motions och idrottssimmare en lugnare 25-meters bassäng inne och de som vill stimma o leka väljer äventyrsdelen. Givetvis kommer varmvattenbassängen och hopptorn att finnas kvar.

Det nya badet är också en energiinvestering där stor kraft har lagts på energisparåtgärder, effektiv återvinning och även solvärme.

Så här kommer exteriören att se ut efter tillbyggnaden

Nya äventyrsbadet vid Karlsrobadet

I nya baddelen kommer det att finnas två vattenrutchbanor. En där många kan åka samtidigt med eller utan badring, och för de våghalsiga en med högre fart och ljud o ljuseffekter. Det blir också vågbollsbassäng, vildfors, strömkanal, klättervägg, bubbelbad, barnbassäng, cafeteria och annat spännande.

Stor vikt lägger vi på att funktionshindrade ska kunna utnyttja så många attraktioner som möjligt. Bland annat kommer det att finnas hiss upp till vattenrutchbanorna.

Även utomhus sker en förändring och en förbättring. Barnbassängen, som tidigare aldrig legat rätt, kommer att flyttas närmare övriga bassänger och området får ett lyft.

Redan under vintern har man byggt om entré, reception och vattenreningen. Renoveringen av befintliga bassänger och badhus fortsätter fram tills äventyrsdelen står klar. Karlrobadet har också ett stort gym och tränings/hälsoanläggning.

Givetvis försöker man undvika att störa löpande verksamhet,  men vid en sådan här stor utbyggnad kommer vissa delar att tvingas vara stängda under kortare perioder.

SKD

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: