Från vägen till vård och omsorg

20 03 2010

Idag S-Eslöv haft årsmöte. En välbesökt tillställning där vi, förutom sedvanliga årsmötespunkter, också fastställt valmanifest och fullmäktigelistan. Vi utsåg också de gruppledare som efter valsegern skall genomföra partiets politik i de kommunala nämnderna tillsammans med övriga ledamöter.

För att fortsätta vara pådrivare och bevaka allmänhetens intressen gör vi en gruppledare-rockad. För egen del innebär det att flytta fokus från miljö, vägar, skötsel av staden och samhällsutveckling till Vård och Omsorg.

Jag måste erkänna att idén om rockad är jag positiv till, men jag är inte glad över att lämna Miljö- och Samhällsbyggnad (MoS). Under mina aktiva år har jag alltid drivits av tanken att vara med och utveckla och forma vårt Eslöv, hela Eslöv. Det är spännande och intressant och ger massor av både ros o ris eftersom det är många som tycker och har synpunkter. Att vara gruppledare för MoS är en tuff och utsatt position men en stor utmaning.

Nu väljer en enig valberedning att flytta över mig till de mjuka frågorna för att utveckla omsorgen om våra äldre, våra handikappade och de som har det tuffast i samhället. För mig är det ett snävt kast även om jag alltid tyckt det är viktiga frågor.

Som engagerad och lokal politiker märker jag att man ganska snabbt tänker om. Sedan man internt lanserade mig i min nya roll har givetvis tankarna snurrat. Redan har man mentalt sakta börjat flytta fokus i tankarna till kommande verksamhetsområden. Många delar är tämligen okända för mig. Jag inser att efter valseger och årsskifte när det byts manskap i nämnderna lär jag få ett tufft jobb med att besöka och lära känna verksamheterna. De som känner mig vet att göra något halvhjärtat, det tror jag inte på. Ges man ett ansvar får man också ta det. Då är de som jobbar i och brukar verksamheterna de viktigaste att möta och lyssna på, för att få en god insikt och för att framöver ta kloka beslut.

Däremot lär jag knappast släppa frågan och intresset för Eslövs tillväxt och samhällsutvecklingen. Jag hoppas få chansen att fortsätta i kommunstyrelsens arbetsutskott och på andra intressanta poster även efter valet och därmed kunna fortsätta engagera mig också i dessa frågor.

Fortfarande är det uppdraget i Miljö- och Samhällsbyggnad som gäller året ut. Den 19 september är det val. Fram till dess ska vi Socialdemokrater fortsätta prata med många eslövsbor. Vi ska lyssna av och sprida de idéer som vi är övertygade att Eslöv och eslövsborna gynnas och utvecklas av. Därför hoppas jag vi ses ute på stan och på andra mötesplatser de kommande månaderna.

SKD 20100406

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: