Fullmäktigebluffen

8 11 2009

Vad var det för bluff vi fick bevittna i Eslöv Kommunfullmäktige när budgeten beslutades?

Samtidigt som alla allianspartier i talarstolen ondgjorde sig över Sverigedemokraterna i samband med budgeten, var de fullt medvetna om att deras företrädare och kommunalråd Henrik Wöhlecke hade ingått en ohelig allians med Sverigedemokraterna.

Tillsammans antog de sedan stolt den budget som nu fördröjer Ekevallaprojektet och stänger ungdomarnas mötesplats 0413.

Är det maktens berusning som gör att allianspolitikerna till varje pris accepterar denna dubbelmoral? Eller det är en mans verk, denna oheliga överenskommelse med SD som nu Henrik erkänt?

Om det är hans eget verk borde väl övriga i alliansen fundera på om Henrik Wöhlecke, som bara för ett halvår sedan inte fick ansvarsfrihet för sitt vice ordförandeskap i Gymnasienämnden, nu ska få ansvarsfrihet för sitt förhandlande med Sverigedemokraterna?

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

12 11 2009
Peter Melinder

Det skall rinna mycket vatten under bron innan jag sänker mig till att kalla mina politiska motståndare för bluffmakare. Vet skäms! Tony Hansson. Så länge har vi arbetat samman att du vet min inställning till rasism och till Sverigedemokraternas politik i invandrarfrågan. Det har aldrig funnits en allians mellan M och Sd. Det kommer aldrig att finnas vare sig i maktberusning eller ej. Det är magstarkt att förhäva sig som Du gör med tanke på det stöd av vänsterpartiet som krävs för din position. Ett parti vars ordförande helt nyligt tvingats avsvära sig sin kommunism. En kommunism som ödelagt tillvaron för flera generationer i våra grannländer i öst. Alliansen i Eslöv har informerat om sin politik och sina uppfattningar. Finns det demokratiskt valda ledamöter i andra partier som samtycker, accepterar vi det. Ekevallaprojektet skall med hänsyn till det ekonomiska läget förskjutas i tid och förhoppningsvis ersättas med en publik arena finansierat med andra pengar än de som kommunen inte har. Mötesplats 0413 skall reformeras och det som nu fungerar uselt skall ersättas av annat med större bredd och acceptans. Det är god politik i handling inte bra pajkastning. Henrik Wöhlecke har moderaternas fulla förtroende liksom övriga allianspartiers. Jag förstår att enigheten skrämmer. Sitt lugnt i båten vi tar över rodret i Eslöv efter valet 2010.

12 11 2009
Tony Hansson

Ja Peter, det ska rinna mycket vatten under broarna innan jag kallar mina motspelare för bluffmakare. Det är kanske det som är så hemskt! Du var inte närvarande på mötet där dina kamrater gjorde sina uttalande. Samtidigt hade man oroligt frågat SD om de inte skulle lyckas bli fulltaliga strax innan mötet. Henrik har själv erkänt sina samtal med SD och deras företrädare har i en artikel sagt att det uppfattades som en förhandling. Då hjälper dina kamraters negativa ord om SD inte i talarstolen samtidigt som man sedan använder deras röster för att tvinga igenom en dåligt förberedd budget, där mycket av det som uttrycks är helt ofinansierat i 2010 års budget. Dina uttalande om Vänsterpartiet och kommunismen ids jag inte ens bemöta för DET är bara pajkastning.

Om du läser på läxan om hallbygget i Halmstad som som ni använt som jämförelse till Ekevallaprojektet i Skånskan, kommer du att upptäcka att även där hade man tänkt sig en extern finansiär. Men när man väl räknat färdigt insåg man att externa pengar alltid på sikt är dyrare än den finansiering en kommun själv kan åstadkomma. Man valde då att helt finansiera detta 360-miljonersbygge med egna, skattefinansierade medel.

Att stänga 0413 så tvärt som ni tydligt sa i samband med budgetdebatten gynnar ingen, framför allt inte ungdomarna. Det är dom som vi värnar före er ogenomtänkta okända reformering. Måtte vi slippa alliansen tillsammans med SD vid rodret 2010.
%d bloggare gillar detta: