Stadsbussarna i Eslöv engagerar

30 09 2009

I samband med stadsbusstrafikens omläggning till nya turer i juni var jag ute och provåkte (som du kan läsa om i en annat inlägg här på min blogg). Jag har också fått två samtal om linje 3 där de åkande haft synpunkter vilket jag tycker är jättekul. De undrade också hur man bäst kan skapa förändring/förbättring.

– ”Skriv ett bra brev med förslag och gå ihop så många som möjligt. Sänd sedan in det till Miljö- och samhällsbyggnad så ska vi titta på det” – sa jag.

Och nu har det kommit in tillsammans med 140 namnunderskrifter. Toppen tycker jag. Det är skönt när folk engagerar sig, tycker till och dessutom har förslag på förändring, inte bara att man är emot något!

Förslagen som kom in avseende linje 3 var:

  • Att bussarna går genom centrum som innan. Ja, jag håller med, och gjorde så även när jag var ute och åkte. Det ÄR en konstig runda som linje 3 tar. Den borde kunna gå som en rundslinga via Västergatan, förbi Coop och ner om Stora Torg istället. Men jag är ingen expert och jag vet att Skånetrafiken inte gillar rundslingor så vi får höra hur man resonerat från trafikplaneringen
  • Att alla bussar väntar in varandra på stationen så man slipper vänta i 20 minuter på sina varor. Ja, det borde vara givet. Men linje 3 går med 30-minuters trafik och övriga linjer 20-minuters trafik. Det är svårt att lösa då, men kanske om man gör en turändring att man kan få ihop det så alla håller 20-minuterstrafik.
  • Tillbakafärd med linje 3 från Stationen, Kyrkogatan, Stora Torg, Byskolan, Karlsrobadet, Kärråkra, Kattarpsvägen och Enskiftesvägen så blir det runt till olika platser. Tja.. det är väl inte helt olikt mitt förslag i första punkten.
  • Att linje 3 går på söndagar. Detta är en ekonomisk fråga som återstår att lösa.
  • Fler bänkar att sitta på vid stationen. Kur + Bank vid Stinstorget. Jag kan bara hålla med.

Jag sa i juni att vi måste låta det gå någon månad innan vi börjar titta på de nya linjerna. Nu har det gjort så, och dessutom har det kommit in konkreta förslag. Jag ska sätta mig ner och diskutera frågan med förvaltningen och väga de olika förslagen, därefter hoppas jag kunna återkomma med bra förändringar.

Avslutningsvis måste jag också få ha synpunkter på de som använder Skånska Dagbladets webbkommentarer till att hela tiden gnälla och skälla på mig som person. Jag förstår att om  ni utifrån en artikel (om bussarna i SKD) är det svårt att få en sammanhållen bild av vad frågan gäller. I artikeln håller jag med de som tyckt till och de svaren fick reportern. Artikeln skriver sedan han. Tror ni dessutom verkligen att jag helt på egen hand sköter hela staden, och är det i så fall så dåligt som ni tycker? Själv anser jag att Eslöv har utvecklats helt fantastiskt under de senaste åren. Hur delaktiga i det har ni som skäller hittills varit? Givetvis; alla tycker inte lika men börja då prata framåtsyftande istället. Det är mer givande för oss alla.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: