S(tr)anden på Stora torg i Eslöv, IGEN

27 06 2009

Insändare till Skånska Dagbladet

Jag vill ta tillfället i akt att hyfsa debatten lite efter en del inlägg bland annat på ”Hallå Skånskan”. S(tr)anden på Stora torg i Eslöv har initierats av vår gatuchef som ett sätt att tillfälligt under några sommarveckor få lite liv och tankerörelse om torget, och vad man kan använda detta till. Jag har, tillsammans med övriga i nämnden, stöttat idén eftersom det ger en ny dimension för tankarna, även om den kan tyckas tokig. Effekten hittills, förutom en massa skäll av de som inte förstår att Eslöv inte längre är en tråkig sovstad, är att det syns en hel del barn med föräldrar som gärna gräver o leker i sanden och många fler sitter bredvid, ser på och njuter under palmerna. Det hörs faktiskt också många positiva kommentarer, även om de inte är lika högljudda.

De flesta eslövsbor ser gärna att torget ska vara en mötesplats istället för en bilparkering, framför allt sommartid. Vad gäller vem som är på torget, så är det tjänstemännen själva som valt att finnas där några onsdagar framöver för att prata idéer om framtiden. Avseende parkeringar har det försvunnit 16 parkeringsplatser i förhållande till i våras, och så har det varit de sista åren. Mångdubbelt fler p-platser togs fram som ersättningsplatser för några år sedan och finns kvar året runt. Totalt finns nästan 1800 platser i och kring centrum och de är dessutom gratis. Inga delar av centrum är avstängda/bilfria som Alf Jönsson påstår, förutom vår omtyckta restaurang- och gågata på östra delen av torget som byggdes om för något år sedan.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

28 06 2009
JudaZ

Du borde kanske lära dig lite netiquett och inte spamma på Skd.se kommentar fält innan man ens försöker föra en debatt. Vilka är dessa positiva människor som gillar grustaget på torget? Jag har inte träffat en enda. Alla skrattar åt det, skakar på huvudet och är irriterade över slöseri med skattepengar. Var hittar du 1800 parkeringsplatser??? Du kan inte räkna Coop, eller ICA, det är en kundparkering, inte för allmän parkering. Säger inte att där inte är 1800 parkeringsplatser, men jag kan inte ens få det till 500, men kan som sagt ha fel.

28 06 2009
Tony Hansson

Jag försökte först kommentera, men det fastnade inte, sen blev det som det blev. Jag fick i alla fall en möjlighet att få folk att läsa mitt svar här, och det är jag nöjd med. Och det där med netiquett, det gäller förstår inte alla de personliga påhoppen där då, eller du tycker de är okej?

Vad gäller de positiva personerna jag träffar. Jag pratar med dom – det gör tydligen inte du. Med den inställning och beskrivningen du gör – ”grustag på torget” – förstår jag att du inte hittar dom. Nästan 1800 platser är på direkta uppgifter från gatukontoret. Dom har säkert koll, det har nog inte du. ICAs o COOPs kundparkeringar är väl parkeringar dom också? Du kanske menar att först ska man parkera på COOP och handla där, sen kör man till torget o går på banken, och sen kör man till ICA? Och nåde dig om du ens tänker tanken att gå däremellan? Och tvärtom om man stannat vid Badhusparken får man inte besöka COOP för dom har egen kundparkering? Jag förstår att vissa anser att 16 försvunna p-platser är ett STORT problem.
%d bloggare gillar detta: