Valborg, och uppladdning för 1 maj

30 04 2009

Så har då våren kommit, eller det är kanske sommaren? Det känns nästan så i alla fall. Om det nu inte var för all pollen åtminstone. Jag är sedan barnsben pollenallergiker och har vant mig – trodde jag. Men varje år blir jag lika förvånad när ögonen börjar klia, när näsan täpps igen och förkylningen kommer med automatik, antagligen eftersom immunförsvaret redan är nedsänkt.

Nåja, nog om detta. Det är ett härligt väder. Man minns ju många Valborg när det varit snålblåst, och någon gång till och med snö, Man har önskat att man satt hemma istället för att vänta på någon som ska försöka tända det våta bålet.

Jag ser också fram emot ett 1 maj, och traditionellt majtåg i Eslöv förhoppningsvis i strålande väder. Det har inte hänt så många gånger senaste åren. Förra året gick orkestern hem för det ösregnade, och de ville inte riskera sina instrument, vilket är förståeligt. Det var ett ovanligt tyst tåg förra året.

I år är det andra tider. Musiken kommer att ljuda högt, och jag tror att det kan bli mycket folk. Både tack vare väderprognorsen och också genom den borgliga regeringens politik som slår så hårt emot de svagaste. Än har inte alla märkt av det. Fortfarande har de flesta jobb och njuter av den sänkta skatten. Men redan i år kommer de att märka kommunens minskade möjlighet att ge god service, och värre blir det.

Det är inte utan att det är en stolthet och känsla av både tradition och möjlighet att påverka som sveper över en när jag imorgon går iväg, snorig av pollen, rödögd men med ett brett leende på läpparna

Vi ses på Föreningstorget imorgon – 13.00 samlas vi!

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: