Några dagars stiltje

15 04 2009

Det har varit Påsk o några dagars stiltje här på bloggen. Inte för att det inte hänt så mycket, utan för att det inte känts som lönt att ens nämna – men kan inte låta bli att skriva lite kort om:

Mikael Kourtzman – fd kommunalråd och nu med en i mina ögon oförtjänt pension som på något underligt vis förhandlats fram. Jag trodde det fanns ett glasklart regelverk om 12 år som kommunalråd annars ingen pension, och bara tanken att han först suttit i nästan ett år som kommunalråd utan förtroende och utan uppgift mer än att möjligen söka eget jobb, för att sedan förutom lönen dessutom belönas med ytterligare två månaders kommunalrådslön i någon form av avgångsvederlag förutom en pension i upp till 6 år fram till ålderspensionen. Det känns stötande.

En annan pikant händelse är såklart kommunrevisionens enhälliga beslut att INTE rekomendera Gymnasienämnden ansvarsfrihet för 2008. Här har redan Kommunstyrelsen reagerat och valt att reagera genom att lägga ner nämnden, och flytta in gymnasiefrågorna som ett utskott under Kommunstyrelsen. Snyggt, snabbt och effektivt. Nu ska vi bara reda ut härvan.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: