Ett ovanligt fullmäktigemöte

30 03 2009

Ikväll var det kommunfullmäktigemöte i Eslöv. Ett ovanligt sådant, som tom SVT/Sydnytt valde att bevaka. Orsaken var inte att kommunens ekonomi djupdyker i den finansiella krisen och vi tar beslut att flytta fram hela budgetprocessen.

Nej, det en partikamrat som ställt till det rejält. Hon har ohörsammat Fullmäktiges beslut om ”lagd budget gäller” under hela hösten. Istället har hon trott att man kan gasa sig igenom elevminskningen på gymnasieskolan. Vi har därför nu tvingats vrida o tänja på kommunallagen och förändra Gymnasienämnden och Kommunstyrelsen för att kunna åstadkomma ett nyval.

Att borgarna samtidigt blev av med sin egen vilda vilde blev dom garanterat inte missnöjda med. Men han har ju trots allt inte gjort den kommunala ekonomin så stor skada. Han har däremot skadat politikeranseendet, vilket är illa nog. Nu får han efter åtskilliga månaders jobbsökanställning på kommuninvånarnas bekostnad, ta steget ut i verkligheten. Jag hoppas inte det fälls ut någon konstruerad extra fallskärm.

Visst är det förvånansvärt när man som förtroendevald inte bryr sig, trots att de runt omkring officiellt låter meddela att de inte har något förtroende kvar.

Annonser

Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: